ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ
Το δρυοδάσος της Φολόης εκτείνεται στην ορεινή Ηλεία, στα νοτιοδυτικά του όρους Ερυμάνθου, επί των οροπεδίων Φολόης και Πηνείας. Το μεγαλύτερο μέρος του δάσους ανήκει στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και ο Δήμος Ήλιδας «κατέχει» ένα αξιοπρεπές κομμάτι του. Πιο συγκεκριμένα από την κοινότητα Βουλιαγμένη της Δ.Ε. Πηνείας υπάρχει χωματόδρομος προς την κοινότητα Πανόπουλου (Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας) που οδηγεί στο Δρυοδάσος της Φολόης. Επίσης, το Δρυοδάσος είναι κοντά και στην κοινότητα Άγναντα της Δ.Ε. Πηνείας του Δήμου Ήλιδας.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, πήρε το όνομά του από το μυθικό αγαθό Κένταυρο Φόλο, που κατοικούσε στο όρος Ερύμανθος. Πρόκειται για δάσος σπερμοφυές, γνωστό για τις αρχαιότατες βελανιδιές του, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πανύψηλες και ογκώδεις Στο εύφορο αυτό έδαφος, δίπλα στις αιωνόβιες βελανιδιές, ξεπροβάλλουν από το χώμα εκλεκτά είδη μανιταριών, τραβώντας την προσοχή των επισκεπτών. Άλλα δέντρα που ευδοκιμούν κοντά στις κατοικημένες περιοχές είναι καστανιές, οξιές, πλατάνια, πουρνάρια, αριές και καρυδιές. Το δάσος χαρακτηρίζεται από τη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται φυσικά μέσω των σπόρων των παλαιότερων δέντρων. Φιλοξενεί πολλά είδη πανίδας και είναι σημαντικός βιότοπος αναπαραγωγής διαφόρων πτηνών όπως ο φιδαετός , ο χρυσαετός ,ο πετρίτης ο μπούφος, η αλκυόνη , κ.α .
Το δάσος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 και θεωρείται περιοχή υψηλής οικολογικής και ιστορικής αξίας. Προσφέρεται για πεζοπορία και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν τόπο σπάνιου φυσικού κάλλους, που αξίζει κανείς να γνωρίσει από κοντά.