ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue16042024

LAST_UPDATETue, 19 Mar 2024 1am

Back You are here: Αρχική

Articles

Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ήλιδας

Η ίδρυση της Δομής εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παροχή Συσσιτίου  Δήμου Ήλιδας» στον Άξονα Προτεραιότητας ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων¨ του Ε.Π. ¨Δυτική Ελλάδα¨ με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.
Ως Κοινωνικό Παντοπωλείο ορίζεται το κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ. Το παντοπωλείο λειτουργεί με σταθερό ωράριο και συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.
Ως Δομή Παροχής Συσσιτίου ορίζεται η δομή, η οποία λειτουργεί με σταθερό ωράριο, πληροί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων και παράλληλα συνδέεται με τις τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία κ.α για την σίτιση των ωφελούμενων.   
Ως Κοινωνικό Φαρμακείο ορίζεται η δομή η οποία παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.    

 Koinoniko Padopoleio LOGO

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Συσσίτιο του Δήμου Ήλιδας μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες του Δήμου που έχουν δυσκολία κάλυψης αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, σε άτομα που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στους δημότες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Η δράση των Δομών θα απευθύνεται, επίσης, σε ειδικότερες ομάδες στόχου του Δήμου.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ
Ο στόχος του κοινωνικού παντοπωλείου είναι η παροχή υπηρεσιών όπως, διανομή τροφίμων, διανομή ειδών παντοπωλείου, διανομή ειδών βασικής υγιεινής, διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης, διανομή κατεψυγμένων προϊόντων, βιβλία, παιχνίδια κ.α.
Ο στόχος του κοινωνικού Φαρμακείου είναι να παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Ο στόχος του κοινωνικού Συσσιτίου είναι να παρέχει καθημερινά γεύματα σε συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι.


ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΑΡΕΧΕΙ
Οι παρεχόμενες από τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών υπηρεσίες, αφορούν σε:
 Υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης
Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ένταξη της οικογένειας(ιδιαίτερα των παιδιών).
Στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των γυναικών.
Στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία.
Παροχή βοήθειας για την διευκόλυνση στην  πρόσβαση των υπηρεσιών ιδιαίτερα στα Άτομα με Αναπηρία.
Παρακολούθηση της πορείας των ωφελούμενων, καθώς και του πληθυσμού του με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία.
Υπηρεσίες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και στήριξης
Ευαισθητοποίηση το κοινωνικού συνόλου και άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.
Ενημέρωση/ευαισθηοποίηση του πληθυσμού των ωφελούμενων για τις παροχές της Δομής Βασικών Αγαθών.
Δημιουργία δικτύου εθελοντών και ενδυνάμωση της συμμετοχής των κατοίκων σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών βρίσκονται στην οδό Αχιλλέα Μπουντουβή  21Α στην Αμαλιάδα  και λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00– 16:00. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν  στο  τηλέφωνο : 2622029646.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS