ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Thu18042024

LAST_UPDATETue, 19 Mar 2024 1am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Γραφείο Αδειοδότησης

Γραφείο Αδειοδότησης

Το Γραφείο Αδειοδότησης είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση την έκδοση και χορήγηση αδειών σε εγκαταστάσεις και εγκαταστάτες κατασκευών στην περιοχή ευθύνηςτου δήμου. Με τις δράσεις που αναπτύσσει επιδιώκεται η ασφαλής χρήση αυτών των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες του είναι :

1)Ρυθμίζει κάθε θέμα το οποίο αφορά στην εγκατάσταση, λειτουργία και στη συντήρηση ανελκυστήρων, καθώς και στη χορήγηση των σχετικών τεχνικών επαγγελματικών αδειών, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

2)Χορηγεί τις άδειες εγκατάστασης και τις άδειες λειτουργίας φωτοβόλων σωλήνων, φωτεινών επιγραφών και ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων και ελέγχει τη λειτουργία τους.

3)Χορηγεί τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας στεγνοκαθαριστηρίων, πλυντηρίων ρούχων, σιδηρωτηρίων ρούχων και ταπητοκαθαριστηρίων.

4)Προωθεί και παρακολουθεί τις πάσης φύσεως ενέργειες που απαιτούνται, για την άμεση συμμόρφωση του Δήμου στις κείμενες διατάξεις, που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ' αυτές, δηλαδή την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας τους στους χώρους των Υπηρεσιών του Δήμου και την εξασφάλιση όλων των λοιπών διευκολύνσεων που προβλέπονται για τα άτομα με αναπηρίες.

 
Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS